... ja svinēt, tad svinēt!
Labi, labi- mēs arī esam padevušies Valentīndienas masu psihozei un uzcepuši kūku! Vai arī- jebkurš iemesls labs, lai ceptu kūku! :)))
Recepte no burkānkūku, kā man liekas, vieglā gala. No 06.01.2010. Ievas mājas.
Vajadzēs-
1) 100 g sviesta vai margarīna,
2) 100 g cukura,
3) 1 lielu burkānu (man pat pusotra),
4) 2 ēdamkarotes krējuma,
5) 1 olu,
6) 1 tējkaroti cepamā pulvera,
7) 200-250 g miltu (es pusi miltu aizstāju ar maltām mandelēm),
8) šķipsniņa sāls,
9) pustējkaroti kanēļa (es beru piparkūku garšvielas).
DARU TĀ
Burkānu sarīvēju uz smalkas rīves virtuves kombainā. Margarīnu vai sviestu saputoju ar cukuru, iemaisu olu, krējumu, sāli un garšvielas. Piesijāju miltus un maltās mandeles, kā arī pieberu cepamo pulveri, iemaisu rīvētos burkānus.
Mīklu lieku ar cepampapīru izklātā formā, tik lielā, lai tā būtu diezgan plānā kārtā (receptē minēti 3 cm).
Cepu labi sakarsētā krāsnī aptuveni pusstundu. Receptē minēts- 180 grādos, bet katram jāpazīst savu krāsni, jo man šādā temperatūrā neizcepas nekas... Gatavību pārbaudu ar koka irbulīti, ja vidū iedurot, neturas klāt mīkla, tad viss kārtībā!
Pārlejam ar pūdercukuru, kas sajaukts ar citrona sulu un ūdeni. Pārkaisam ar krāsainajiem cukura rotājumiem. Šis punkts padara jebkuru kūku manu bērnu acīs ēdamu!
Labu apetīti!
Recepte no burkānkūku, kā man liekas, vieglā gala. No 06.01.2010. Ievas mājas.
Vajadzēs-
1) 100 g sviesta vai margarīna,
2) 100 g cukura,
3) 1 lielu burkānu (man pat pusotra),
4) 2 ēdamkarotes krējuma,
5) 1 olu,
6) 1 tējkaroti cepamā pulvera,
7) 200-250 g miltu (es pusi miltu aizstāju ar maltām mandelēm),
8) šķipsniņa sāls,
9) pustējkaroti kanēļa (es beru piparkūku garšvielas).
DARU TĀ
Burkānu sarīvēju uz smalkas rīves virtuves kombainā. Margarīnu vai sviestu saputoju ar cukuru, iemaisu olu, krējumu, sāli un garšvielas. Piesijāju miltus un maltās mandeles, kā arī pieberu cepamo pulveri, iemaisu rīvētos burkānus.
Mīklu lieku ar cepampapīru izklātā formā, tik lielā, lai tā būtu diezgan plānā kārtā (receptē minēti 3 cm).
Cepu labi sakarsētā krāsnī aptuveni pusstundu. Receptē minēts- 180 grādos, bet katram jāpazīst savu krāsni, jo man šādā temperatūrā neizcepas nekas... Gatavību pārbaudu ar koka irbulīti, ja vidū iedurot, neturas klāt mīkla, tad viss kārtībā!
Pārlejam ar pūdercukuru, kas sajaukts ar citrona sulu un ūdeni. Pārkaisam ar krāsainajiem cukura rotājumiem. Šis punkts padara jebkuru kūku manu bērnu acīs ēdamu!
Labu apetīti!
Komentāri
oma
Es ilgi svārstījos, ko cept - burkānkūku vai braunijus...! Abas vienādi iecienītas. Šoreiz tomēr vinnēja brauniji...draugs palīdzēja izdarīt izvēli!
Bet, redz', Tavā blogā pie burkānkūkas vismaz acis izdevās pamielot!
Ļoti tematiski un ņammīgi :))
Paldies visām meitenēm par jaukajiem komentāriem! :)