Kārtainās mīklas standziņas
Te viena ļoti vienkārša recepte, kā ātri tikt pie nelielām uzkodām. Ierosme no žurnāla Škola gastronoma Nr.21, 2010/10. Variācijas par tēmu manas. Jāsaka, ka kārtainā mīkla vispār ir ļoti pateicīgs pamats dažādiem ātri pagatavojamiem ēdieniem, arī ja pieteikušies necerēti viesi. To var izmantot sākot ar dažādu kūciņu cepšanu un beidzot ar apēdamu pamatnīšu salātiem veidošanu.
Vajadzēs-
1) saldētas kārtainās bezrauga mīklas plāksnes,
2) kādu svaigo sieru pēc izvēles,
3) garšvielas,
4) ja vēlas var lietot- olīves, kaltētos tomātus eļļā. Ja grib saldas standziņas, tad ievarījumu, kanēli, cukuru u.c.
DARU TĀ
Izņemu no saldētavas mīklas plāksnītes, nedaudz atlaidinu. Izrullēju maksimāli plānu plāksni, apsmērēju ar svaigo sieru, pārberu garšvielas (es izmantoju Santa Maria Vidusjūras garšaugu masījumu). Izrullēju vēl vienu plāksni un pārklāju pāri pirmajai. Cieši piepiežu. Sagriežu strēmelītēs un cepeškrāsnī iekšā.
Sarullētajās standziņās uz siera kārtas ir uzbērtas smalki sagrieztas zaļās olīves. Lai kāds olīvu nīdējs nepaņemtu tādas aiz pārkstīšanās, taisu atšķirīgu formu. :))))
Ja vēlas, klāt sajauc kādu mērcīti. Mana mērce bija šāda- pašgatavotais bezpiedevu jogurts, tomātu pasta (nevis kečups) un svaigi sasaldētas dilles. Bet mērces dažādība ir tik pat liela, cik dažādas var pagatavot pašas standziņas.
Vajadzēs-
1) saldētas kārtainās bezrauga mīklas plāksnes,
2) kādu svaigo sieru pēc izvēles,
3) garšvielas,
4) ja vēlas var lietot- olīves, kaltētos tomātus eļļā. Ja grib saldas standziņas, tad ievarījumu, kanēli, cukuru u.c.
DARU TĀ
Izņemu no saldētavas mīklas plāksnītes, nedaudz atlaidinu. Izrullēju maksimāli plānu plāksni, apsmērēju ar svaigo sieru, pārberu garšvielas (es izmantoju Santa Maria Vidusjūras garšaugu masījumu). Izrullēju vēl vienu plāksni un pārklāju pāri pirmajai. Cieši piepiežu. Sagriežu strēmelītēs un cepeškrāsnī iekšā.
Sarullētajās standziņās uz siera kārtas ir uzbērtas smalki sagrieztas zaļās olīves. Lai kāds olīvu nīdējs nepaņemtu tādas aiz pārkstīšanās, taisu atšķirīgu formu. :))))
Ja vēlas, klāt sajauc kādu mērcīti. Mana mērce bija šāda- pašgatavotais bezpiedevu jogurts, tomātu pasta (nevis kečups) un svaigi sasaldētas dilles. Bet mērces dažādība ir tik pat liela, cik dažādas var pagatavot pašas standziņas.
Komentāri
Jā, Irēna, paldies, ķimenes aizmirsās kā iespējamais pildījums, paldies, ka atgādināji! :)
Un galvenais, ka mani sīči to novērtēja kā kaut kādu pilnīgi neaptveramu kulinārisku brīnumu!!! :))))) Kristians teica- UN KĀ SMARŽO!!!!! :)))
Jā, es tā arī daru, cenšos, lai šī mīkla mājās būtu :)
Aizmirsām pieminēt arī visparastākos gaļas pīrādziņus, ko var taisīt un slinko napoleonkūku! :)
Mana recepte ir šāda (pavisam vienkārša)
Vajag:
kārtaino rauga mīklu (var nopirkt gatavu saldētu plāksnēs);
sieru (sarīvētu uz smalkās rīves);
olu.
Sagriež mīklas plāksnes ~ 2 cm platās loksnēs, savirpina garas desas. Liek uz pannas (apakšā cepampapīrs), apziež ar sakultu olu un pārkaisa ar sarīvētu sieru.
Liek uzkarsētā cepeškrāsnī (~200 C) un cep ~12 minūtes.
rita.alpaluka@gmail.com
Jau ieprieks - LIELS paldies!