Bērnistabas raibumi

Šodien beidzot pieķēros lietai, kuru biju parādā saviem zēniem.

Vispār jau man patīk logi bez aizkariem. Dažkārt šķiet, ka aizkari ir tāda lieta, kas tikai krāj putekļus un aizsedz skatu uz ārpasauli. Bet vakar tomēr sapratu, ka vismaz kaut kādu aizsegu no apkārtējās pasaules vajag. Bija atbraukuši strādnieki no Latvijas Dzelzceļa zāģēt eglei zarus, kas guļas uz elektrības vadiem. Es savā istabā posos uz Rīgu un ieraudzīju, ka viens no strādniekiem, pieplacis pie loga, skatās iekšā bērnistabā...

Aizkaru tapšana, protams, ir no sērijas ''no veca jauns'' ar nelieliem uzlabojumiem. Izmantots balts paladziņš, kas gan vienmēr ir kalpojis par aizkariņu, tekstila krāsa un vilnas diegs.

Kad pārkrāsojām zēnu istabu, mūsu mazais dizaineris dekorators Kristians pasūtīja zaļas sienas un Āfrikas motīvus. Tagad tas izskatās šādi-

Nolēmu kādu no tapešu bordes motīviem atkārtot uz aizkariem. Nospriedu, ka visizteiksmīgāk izskatīsies žirafe.

Izgriezu žirafi. Ieguvu trafaretu.

Izklāju uz grīdas plēvi un aizkaru. Plēve nepieciešama, jo tekstilkrāsas izspiežas cauri audumam. To svarīgi atcerēties, ja zīmē, piemēram, uz krekliņa. Lai nesanāktu zīmējums gan priekšpusē, gan arī mugurpusē. Ar sūkļa un tekstilkrāsas palīdzību uzzīmēju žirafes uz auduma.

Ievērojot pamācību uz tekstikrāsas pudelītes, nožāvēju zīmējumu 2 stundas un vēl no kreisās puses nogludinu ar gludekli. Izšuju ar dziju nelielus motīvus gar apakšmalu.

Tagad var paslēpties no ziņkārīgu acu skatiem! :)

Jāsaka, ka bieži vien bērnistabai izmantojam vienkāršus un lētus risinājumus, jo kamēr vēl ik pa laikam varam ieraudzīt uz sienām bērnu zīmējumus, uz aizkariem ūdenskrāsas nospiedumus un uz tepiķa izlijušu putru, nešķiet prātīgi ieguldīt naudu dārgās lietās.

Komentāri

Anonīms teica…
nu ļoti jauki aizkariņi, puisēniem prieks par žirafītēm
Irēna teica…
ļoti mīlīgas žirafītes,jauks aizkars sanācis!
Aija Elliņa teica…
Šoreiz Riharda mīļākie dzīvnieki attēloti! :) Kristianam patīk zebras...
Paldies! :)
Kā reiz man lielajam puikam top istabas dizains par līdzīgu tēmu.Uz doto brīdi sāku meklēt tapeti par Āfrikas tēmu,lai atdzīvinātu vienu no sienām.Ieraudzīju Tavu "apmalīti" -nu kā radīts mūsu iecerēm!:)
Atklāsi noslēpumu -kur iegādāji šo apmalīti,varbūt pati tapete ar tur atrastos!:))
Anna teica…
Ļoti feins risinājums...man vēl priekšā Gaspažiņas istabas iekārtošana.
Madara teica…
Ļoti jauks risinājums, un istaba arī izdekorēta forši. Es ar tagad esmu apņēmusies bērniem istabu sākt uzlabot, un arī ar tādiem pašiem lētiem bet efektīviem līdzekļiem (kamēr viņi mazi) :))
Aija Elliņa teica…
Inese, K Rautā (tajā, kas Maskavas ielā) šitās apmales stāv vesela kaste. Tiešām forša, man pašai patīk, par tapetēm nemācēšu teikt, jo tās nemeklējām, jo krāsojām sienu...

Anna, foršs darbs stāv priekšā. Man patīk iekārtot istabu bērniem, var riktīgi izpausties! :)

Protams, Madara, mūsu vislielākais ieguldījums bija gultas no Zundas mēbelēm, viss pārējais vai nu pa lētu naudu (plaukti no Depo) vai arī kaut kas pārveidots (vecs virtuves galds ar vāģu bildēm)... bet nu nevar taču nopirkt kaut ko dārgu un tad staigāt bērnam pakaļ- to nedari, to nedrīkst, nesasmērē, nenomet... bērnam tak jājūtas brīvi! :)
Anonīms teica…
Tiešām jauks aizkars izdevies!
Un es skatos, jūsu mājās arī visuma pētīšana topā. :c)
Aija Elliņa teica…
Paldies, Liki!
Jā, tā ir viena no retajām lietām, ko nopirku, ātrumā meklējot dāvanu Kristianam, bet izrādījās superīga lieta. 1) Pašam ir jāizstudē pamācību un jāsaliek tieši tā, kā tās planētas ir dabā, var iegaumēt nosaukumus, 2) jāizkrāso ar tādu kā caurspīdīgu zīmulīti un tad seko pats jaukākais, 3) planētas tumsā spīd, ja ir pietiekami ilgu laiku bijušas elektriskajā gaismā. Spīd ļoti maigā zaļganā krāsā, kas pilnīgi netraucē gulēt, bet paskatoties uz tām mierīgi var pasapņot par starpgalaktiskiem ceļojumiem! :)))))
Anonīms teica…
Skaista istaba Jums ir sanākusi. Un kas tās par planētām Jums pie griestiem. Arī paši taisījāt?
Aija Elliņa teica…
Paldies, Anonīms!
lūdzu sk. vienu komentāru atpakaļ, tur ir par planētām! :)
Pirkta lieta, bet pašam mazliet jāpiestrādā, bērnam ļoti patika ar to darboties! :)
Inga teica…
Forša ideja par aizkariem un žirafes trafaretu! :) zebru varbūt uz gultas pārklājiem, lai otrs nejūtas apdalīts;) Uz planētām arī raugos ar kāru aci - tik īsti nezinu, vai manējie jau nav mazliet par lielu tām.:(
Aija Elliņa teica…
Inga, nezinu, cik Tavi bērniņi lieli- sameklēju pat planētu kasti, tur rakstīts ''Vecumam pēc 8 gadiem'', jo īstenībā ir tā, ja bērni paši saliek to visu sistēmu, tur ir ko noņemties, jo mums jau vairāk tētis lika un sīči priecājās par rezultātu! :)))))

Šajā sērijā (Kidz Labs, Fun Science Products) bija arī citi projekti, ja pareizi atceros, lampiņa, kurai uzlika tādu mazu virsiņu un uz griestiem bija visas zvaigznes redzamas, tad kaut kāda raķete, kas pati lidoja pa istabu :)))))), planētiņas bija vismazākajiem bērniem.