Lelle, maize, ugunskurs

Gribēju īsi pastāstīt, kā iet mūsu pusē.

Tildas māsīca (paldies, Irēna, par šo jauko lelles vārda izdomāšanu) :)))) ir iejutusies, un arī mājinieki viņu ir pieņēmuši, par ko liecina tālāk pievienotās bildes.


Bildes droši vien varētu nosaukt- kopā pasēžam, kopā pasnaužam :D .

Vēl esam izcepuši kārtējo garšīgo maizīti maizes cepamajā krāsnī, kuru droši iesaku arī citiem- tiešām izdevās! Lūk- Linu sēklu un eļļas maize (recepte no http://www.maizesmasina.lv/).

Jaucu- 340 ml ūdens, 1 ēd.kar. linsēklu eļļu, 1 ēd.kar. cukuru, 1 tējk. sāli (receptē- jūras sāli), 440 gr kviešu miltus (receptē maizes milti kviešu), 50 gr ātri vārāmās auzu pārslas (receptē auzas), 2 ēdamkarotes linsēklu (varbūt, ka var arī nedaudz vairāk). Uzstādīt pamatprogrammu, 1 kg, vidējo garozu. Šī laikam šobrīd ir mana mīļākā maizes garša, labi sabalansēts gan cukura, gan sāls daudzums, manai gaumei ļoti atbilstoša.

Un, protams, darbojas arī bērni, joprojām pa māju, enerģijas pilni, tikai nezin kādēļ tas ārsts uz bērnu dārzu vēl nelaiž :)))). Vakar vakarā bērnu istabā tapa šāds te veidojums- tas esot ugunskurs! :) Nu labi, ka pagaidām tikai šāds- no virtuves dvieļu vidiņiem :).

Jauku visiem noskaņojumu un baudam sauli!

Komentāri

Anonīms teica…
NU JŪS MANI MĪĻIE , DARBĪGIE CILVĒCIŅI, lai jums laba veselība un labs prāts turpmākām aktivitātēm!!!!!
oma
Anonīms teica…
arī ugunskurs lielisks, tas tapa pateicoties mūsu vasaras kopdarbiem gar ugunskuru, palicis vēl atmiņā kā jāveido, bērni ļoti vērīgi
Aija Elliņa teica…
... man liekas, ka tur ir kāds sakars ar to iešanu skautos :D (zinātāji sapratīs) :))))
Irēna teica…
šķiet, ka skautiem viņi ir jau gatavi- nāksies Tev sameklēt ar laiku tādu pulciņu!:))
Aija Elliņa teica…
Noteikti, Irēna! :) Viņi teica, ka pasildīs istabu pirms miega :)
Diāna teica…
Kā tai maizes cepamajai mašīnītei ir ar elektrības patēriņu? Nav tā, ka šausmīgi daudz nodedzina?
Aija Elliņa teica…
Diāna, es pati no tā nedaudz baidos, bet, kad marta beigās sarēķināšu elektrības patēriņu, noteikti informēšu par to! :))))
Anna teica…
Tu, Aija, tikai neņem ļaunā, bet man tava dāmīte tiešām asociējas nedaudz ar tevi pašu- tāds šikumiņš, bet, tai pašā laikā, tik mīlīgi un maigi, forši!
Aija Elliņa teica…
Vai, Anna, pārsmējos! Liels paldies, zini, kas smieklīgi- iepriekšējie meiteņu komentāri, ka tā ir skolotāja atvaļinājumā vai biroja darbiniece un zini- es esmu bijusi gan flautas skolotāja mūzikas skolā, gan biroja darbiniece ilgus gadus :D, tā, ka laikam lelles katrs taisa no sava ģīmja un līdzības (zemapzinīgi, protams)! :)))))
Inga teica…
Izskatās, ka biroja meitene ir pārgurusi! :))) Un kaķenīte blakus murrājot cenšas Tildu uzmundrināt, vai gluži otrādi - sargā viņas miegu! :))))
Aija Elliņa teica…
Man dažreiz liekas, ka MInce domā, ka viņai ir uztaisīts jauns, figurāls spilventiņš :D