otrdiena, 2011. gada 29. marts

Auzu pārslu cepumi. Variācija par tēmu



Vajadzēs-
1) 250 g pilngraudu auzu pārslu,
2) 85 g miltu,
3) 175 g cukura (es lieku krietni mazāk un brūno cukuru),
4) 175 g sviesta,
5) 100 g medus,
6) 1 olu,
7) 0,5 tējk. soda (derēs arī cepamais pulveris),
8) 100 g žāvētas aprikozes.

Es taisu no puses minēto sastāvdaļu, man sanāk 10 palieli cepumiņi.

DARU TĀ

Aprikozes nomazgāju un smalki sagriežu.

Izkausēju sviestu, cukuru un medu. Ja medus būtu šķidrs, tad es to nekarsētu, pieliktu vēlāk klāt, bet tā kā mans medus ir ļoti sacukurojies un ciets, tad nekas neatliek kā to kausēt kopā ar sviestu un cukuru. Noņemu no uguns.

Pievienoju auzu pārslas, miltus, sodu un aprikozes. Atsevišķi nedaudz sakuļu oliņu un pievienoju visam klāt. Ar slapjām rokām veidoju nelielas bumbiņas un lieku uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru.

Žurnālā sacīts, ka jāliek sakarsētā cepeškrāsnī uz apmēram 15 minūtēm un 180 grādos (es daru savādāk, jo mana plīts uz atzīmes 180 grādi un 15 minūtēs neizceptu neko).

No žurnāla Škola Gastronoma, Nr. 19 (165), 10/2010.

Lai labi garšo!

16 comments:

Irēna teica...

Tev laikam dators virtuvē vai plīts pie datora??:)) Kā var visu paspēt?

Aija Elliņa teica...

:D, vai pārsmējos!!! Nē, Irēna, man tāds mazs dzīvoklītis, no plīts līdz datoram aptuveni 3 soļi! :))))))

Anonīms teica...

nu no plīts līdz datoram ir apmēram 10 soļi, bet tik un tā var tikai pabrīnīties, kad tu to visu paspēj, malacītis
oma

Aija Elliņa teica...

Es ātri skrienu īsās- 10 soļu distances! :D

Gunta teica...

Izskatās varen garšīgi! Būs jāpamēģina.

Aija Elliņa teica...

Dari tā, Gunta! :)

Ilze teica...

Mmm, sakārojās auzu pārslu cepumus. Man gan našķis tagad savādāks, tūlīt ielikšu bildi blogā ;)

Aija Elliņa teica...

O, super, jāskatās ko Tu būsi sabrūvējusi! :))))

Zkss teica...

Uztaisi bumbiņas un tad tās izklājas plakanas?

Aija Elliņa teica...

Izklājas gan, Zkss! :))) Padaudz tai receptē tās taukvielas, kas protams, uzlabo garšo, dod liekas kalorijas un ''izklāj'' cepumiņus pa pannu! :D Mīklai jābūt daudz sausākais, lai bumbiņas paliktu bumbiņas :) Bet tad tie būs citi cepumiņi! :)

Zkss teica...

Aija, HELP!!!!
Tikko iejaucu mīklu-sanāk šķidra!!! Kā tur var sanākt bumbiņas?! Vai miltu daudzums ir pareizs?(Man laikam rādās...Vakar izlasīju, ka no tā daudzuma Tev sanāk 13 palieli cepumiņi. Sadomāju, ka mums vajag vairāk! Ietaisīju uz pusi vairāk mīklas :D varēšu lipināties uz nebēdu:D)

Aija Elliņa teica...

Zkss, šausmas!!! :) pārbaudīju visu 5 reizes, neesmu nokļūdījusies ar sastāvdaļu daudzumu. Tu laikam nepamanīji, ka minēju, ka no puses minēto sastāvdaļu sanāk 10 cepumiņi :D

Bet par to mīklas biezumu... tiešām brīnos, man stabili bija bumbiņas un žurnālā bildē ir bumbiņas pirms cepšanas. Mīkla, protams, nav tādas konsistences kā smilšu mīkla, ir tāda irdenāka, bet ar mitrām rokām ļoti labas bumbiņas sanāca. Nu ko- pievieno vēl auzu pārslas un miltus un tad būsi sataisījusi lielus cepumiņu krājumus kādam laikam uz priekšu!!! :)

Zkss teica...

Ai....:D:D:D

Ir izcepti un puse jau notiesāta!
ŠĶIDRA man sanāca tāpēc, ka visu izkausēju un vēl siltā jaucu pārslas, miltus. Kamēr te rakstīju, un vēl šo to paskatījos:D, pēc stundas jau bija atdzisusi un tad arī pieliku olas, aprikozes. Savilkās nedaudz biezāka, taču bumbiņas nesanāca.Liku ar karoti. Es gan cukuru liku kā Tu norādīji pamatsastāvā(mums patīk riktīgi salds viss), tas arī droši vien ka palielinaja "šķidruma"pamatmasu.
Vēl-es liku Delmas margarīnu, droši vien tas arī bija patiesais šķidruma iemesls :DDDD Sanāca nepilnas 4 plātis.

Bet garša ir ĻOTI garda! PALDIES par receptīti!

Aija Elliņa teica...

Vai, Zkss, vakar jau domāju, varbūt jāņem ārā recepte no bloga :D, bet nu man sirds mierīga! Jā, jā, pazūd jau tie ātri, tas ir fakts! :)

Zkss teica...

Sjo!
Vairs nav neviena! Visi ir apēsti.....

Aija Elliņa teica...

:)))) Man prieks! :) Tagad laikam kādu laiku neko necepsi! :)))))