Auzu pārslu cepumi. Variācija par tēmu
Vajadzēs-
1) 250 g pilngraudu auzu pārslu,
2) 85 g miltu,
3) 175 g cukura (es lieku krietni mazāk un brūno cukuru),
4) 175 g sviesta,
5) 100 g medus,
6) 1 olu,
7) 0,5 tējk. soda (derēs arī cepamais pulveris),
8) 100 g žāvētas aprikozes.
Es taisu no puses minēto sastāvdaļu, man sanāk 10 palieli cepumiņi.
DARU TĀ
Aprikozes nomazgāju un smalki sagriežu.
Izkausēju sviestu, cukuru un medu. Ja medus būtu šķidrs, tad es to nekarsētu, pieliktu vēlāk klāt, bet tā kā mans medus ir ļoti sacukurojies un ciets, tad nekas neatliek kā to kausēt kopā ar sviestu un cukuru. Noņemu no uguns.
Pievienoju auzu pārslas, miltus, sodu un aprikozes. Atsevišķi nedaudz sakuļu oliņu un pievienoju visam klāt. Ar slapjām rokām veidoju nelielas bumbiņas un lieku uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru.
Žurnālā sacīts, ka jāliek sakarsētā cepeškrāsnī uz apmēram 15 minūtēm un 180 grādos (es daru savādāk, jo mana plīts uz atzīmes 180 grādi un 15 minūtēs neizceptu neko).
No žurnāla Škola Gastronoma, Nr. 19 (165), 10/2010.
Lai labi garšo!
Komentāri
oma
Tikko iejaucu mīklu-sanāk šķidra!!! Kā tur var sanākt bumbiņas?! Vai miltu daudzums ir pareizs?(Man laikam rādās...Vakar izlasīju, ka no tā daudzuma Tev sanāk 13 palieli cepumiņi. Sadomāju, ka mums vajag vairāk! Ietaisīju uz pusi vairāk mīklas :D varēšu lipināties uz nebēdu:D)
Bet par to mīklas biezumu... tiešām brīnos, man stabili bija bumbiņas un žurnālā bildē ir bumbiņas pirms cepšanas. Mīkla, protams, nav tādas konsistences kā smilšu mīkla, ir tāda irdenāka, bet ar mitrām rokām ļoti labas bumbiņas sanāca. Nu ko- pievieno vēl auzu pārslas un miltus un tad būsi sataisījusi lielus cepumiņu krājumus kādam laikam uz priekšu!!! :)
Ir izcepti un puse jau notiesāta!
ŠĶIDRA man sanāca tāpēc, ka visu izkausēju un vēl siltā jaucu pārslas, miltus. Kamēr te rakstīju, un vēl šo to paskatījos:D, pēc stundas jau bija atdzisusi un tad arī pieliku olas, aprikozes. Savilkās nedaudz biezāka, taču bumbiņas nesanāca.Liku ar karoti. Es gan cukuru liku kā Tu norādīji pamatsastāvā(mums patīk riktīgi salds viss), tas arī droši vien ka palielinaja "šķidruma"pamatmasu.
Vēl-es liku Delmas margarīnu, droši vien tas arī bija patiesais šķidruma iemesls :DDDD Sanāca nepilnas 4 plātis.
Bet garša ir ĻOTI garda! PALDIES par receptīti!
Vairs nav neviena! Visi ir apēsti.....