Biešu salāti- variācija par tēmu
Vakar vakarā Anitas lieliskajā blogā redzēju vienkāršu biešu ēdiena recepti http://meklejotpriekus.blogspot.com/2010/10/velesanu-dienas-bietes.html.
Šodien nolēmu dot savu ieguldījumu veselīgo rudens ēdienu klāstā. Recepte no žurnāla ''Škola gastronoma'' 2009.gada aprīļa numura.
Vajadzēs-
1) 2 lielas bietes,
2) 3 vidējus burkānus,
3) 1 sīpolu,
4) 2 ķiploka daiviņas (es liku vairāk),
5) dilles,
6) eļļu,
7) sāli, cukuru, maltos melnos piparus, citrona sulu.
DARU TĀ
Oriģinālajā receptē ir šādi- bieti un burkānu nomazgā, notīra un sarīvē. Sīpolu notīra un sasmalcina. Sasilda pannā eļļu un minētās sastāvdaļas apcep aptuveni 4 minūtes. Pēc tam un mazas liesmas sautē, apsegtu ar vāku, minūtes 20.
Es parasti daru tā- tā kā es tikai pēc biešu un burkānu novārīšanas izdomāju, ko gribu gatavot, es sarīvēju tos jau vārītus un apcepu eļļā ar sīpoliem burtiski dažas minūtes.
Dilles nomazgā, smalki sagriež. Ķiploku notīra, sasmalcina ķiplokspiedē un pieliek klāt biešu burkānu masai. Pēc garšas pieber sāli, piparus, cukuru un citrona sulu.
Šodien nolēmu dot savu ieguldījumu veselīgo rudens ēdienu klāstā. Recepte no žurnāla ''Škola gastronoma'' 2009.gada aprīļa numura.
Vajadzēs-
1) 2 lielas bietes,
2) 3 vidējus burkānus,
3) 1 sīpolu,
4) 2 ķiploka daiviņas (es liku vairāk),
5) dilles,
6) eļļu,
7) sāli, cukuru, maltos melnos piparus, citrona sulu.
DARU TĀ
Oriģinālajā receptē ir šādi- bieti un burkānu nomazgā, notīra un sarīvē. Sīpolu notīra un sasmalcina. Sasilda pannā eļļu un minētās sastāvdaļas apcep aptuveni 4 minūtes. Pēc tam un mazas liesmas sautē, apsegtu ar vāku, minūtes 20.
Es parasti daru tā- tā kā es tikai pēc biešu un burkānu novārīšanas izdomāju, ko gribu gatavot, es sarīvēju tos jau vārītus un apcepu eļļā ar sīpoliem burtiski dažas minūtes.
Dilles nomazgā, smalki sagriež. Ķiploku notīra, sasmalcina ķiplokspiedē un pieliek klāt biešu burkānu masai. Pēc garšas pieber sāli, piparus, cukuru un citrona sulu.
Komentāri