Īpaši sulīga ābolkūka
Papētot vairākus kulinārijas blogus, nākas secināt, ka šogad ir totāls ķirbju gads- risotto ar ķirbi, maize ar ķirbi, mafini ar ķirbi utt. utt.
Toties mūsu dārzā šogad bija totāls ābolu gads! Tādēļ arī manā blogā ir vairāku ābolu saldo receptes. Šodien izmēģināju vēl vienu. Bet- par visu pēc kārtas.
Domāju, ka visi jau ir sapratuši, ka man vislabāk patīk gatavot tieši saldos ēdienus. Bet jāēd jau ir arī vienkārši pusdienas. Tādēļ daru tā- ņemu veselu vistu, kartupeļus, burkānus. Vistu ierīvēju ar garšvielām, kartupeļus un burkānus arī apkaisu, lieku visu iekšā cepamajā maisā un cepeškrāsnī iekšā! Īsi pirms ēdiens gatavs (apmēram pēc minūtēm 40), atgriežu vaļā maisu un apberu vistu ar timiānu.
Šo pusdienu gatavošana neprasa nekādu lielo uzmanību, tādēļ varu nodarboties ar saldā gatavošanu.
Recepti atrodu šeit- http://www.cetrassezonas.lv/lv/receptes/kukas/recipe.php?id=21686 un nolemju obligāti izmēģināt. Ja kādam ir slinkums skaitīt tās ēdamkarotes, kas minētas receptē, varu teikt, ka es to sastāvdaļu daudzumu nosvēru un man sanāca tā-
10 ĒK miltu= ~ 120 gr
8 ĒK pūdercukura= ~ 75 gr
8 Ēk piena= ~ 55 gr piena
3 Ēk mandeļu miltu aizstāju ar parastajiem, jo šādi mājās nebija, nedaudz ruma arī nepievienoju, viss pārējais kā minēts receptē.
Kūka sanāca tiešām sulīga, bet diezgan salda. Domāju, ka virskārtas pūdercukura daudzumu var mainīt uz mazāku.
Komentāri
Es mēģinu vīrusus aizbaidīt drudžaini rosoties! :) :)
Anonīms NOGARŠOJA, nevis tikai novērtēja caur tīmekli! :):):)
atkal kaut kas savādāks, vai ne? it kā tie paši āboli... bet kapēc nedažādot ēdienkarti!