Biezpiena kēksiņi
Šodien gribēju rakstīt par jauniem dūraiņiem un pastāstīt, ko labu atradu grāmatā ''Adīti cimdi. Dūraiņi. Pirkstaiņi'', bet... bildes ir sanākušas tik nejēdzīgas, ka neuzdrošinos jums tādas atrādīt. Par to rīt.
DARU TĀ
Izkausēju sviestu. Sakuļu olas ar cukuru un pievienoju biezpienu, sviestu un cepamo pulveri. Miltus izsijāju un pakāpeniski pievienoju biezpiena masai. Pievienoju rozīnes.
Iesildu cepeškrāsni. Papīra formiņas izlieku uz cepamās pannas un iepildu tajās kēksu mīklu. Jācep aptuveni 20 minūtes 180 grādu temperatūrā (es cepu nedaudz karstākā temperatūrā).
Mums vislabāk garšo vēl nedaudz silti. Jāpiezīmē, ka biezpiena garša šajos kēksiņos nav noteicošā. Ja grib izteiktu biezpiena garšu, tad noteikti jāmeklē recepte, kurā ir vairāk biezpiena un mazāk visu pārējo sastāvdaļu.
Te ļoti vienkārša biezpiena kēksu recepte. Atrasta žurnālā ''Škola gastronoma. Koļekcija receptov. Keksi'' 2009.gada janvāra numurā. Šī ir manu bērnu iecienīta recepte. Un ne tāpēc, ka tās sastāvā būtu kas īpašs. Nē, bērnu acīs šī recepte ir īpaša, jo kēksiņi tiek cepti atsevišķās mazajās kēksu formiņās :) :). Un tas viņiem liekas kaut kas unikāls! Tas papīrīša noņemšanas rituāls! :) :)
Vajadzēs-
1) 200 gr biezpiena,
2) 200 gr cukura,
3) 200 gr miltus,
4) 150 gr sviestu,
5) 3 olas,
5) 3 olas,
6) 1 tējkar. cepamo pulveri,
7) 4 ēdamkar. rozīnes.
DARU TĀ
Izkausēju sviestu. Sakuļu olas ar cukuru un pievienoju biezpienu, sviestu un cepamo pulveri. Miltus izsijāju un pakāpeniski pievienoju biezpiena masai. Pievienoju rozīnes.
Iesildu cepeškrāsni. Papīra formiņas izlieku uz cepamās pannas un iepildu tajās kēksu mīklu. Jācep aptuveni 20 minūtes 180 grādu temperatūrā (es cepu nedaudz karstākā temperatūrā).
Mums vislabāk garšo vēl nedaudz silti. Jāpiezīmē, ka biezpiena garša šajos kēksiņos nav noteicošā. Ja grib izteiktu biezpiena garšu, tad noteikti jāmeklē recepte, kurā ir vairāk biezpiena un mazāk visu pārējo sastāvdaļu.
Komentāri
Redzi, Anna, kas tur tajos papīrīšos tāds ir, ka bērniem tā patīk? :) :) :)