Zivs fileja kokosriekstu piena mērcē ar šampinjoniem
Te vēl viens piedāvājums no sērijas ''Mani egoistiskie ēdieni'' (http://aijaslietas.blogspot.com/2010/09/silta-un-egoistiska-zivju-zupa.html). Egoistiski tādēļ, ka tos gatavoju tikai sev, jo tikai man tie tīk, neviens neprasa tos pagaršot un pie viena neapēd (mazuļu mammas sapratīs)! Lūk tā! :)
Vajadzēs-
1) zivs fileju (receptē ir minēta menca, es šoreiz gatavoju zandartu, vārdu sakot, brīva izvēle),
2) šampinjonus,
3) kokosriekstu pienu,
4) sāli, piparus, eļļu cepšanai.
DARU TĀ
Zivs fileju apcepu eļļā, uzberu sāli, piparus. Izceptos gabaliņus salieku siltumizturīgā traukā.
Pirms ņemu šampinjonus, apcepu sīpolus, bet receptē tā nav minēts. Šampinjonus pārgriežu uz pusēm vai sīkāk, apcepu, beigās pārleju ar kokosriekstu pienu.
Šampinjonu/kokosriekstu mērci pārleju pāri zivīm, lieku cepeškrāsnī 200 grādos uz 10 minūtēm.
Vajadzēs-
1) zivs fileju (receptē ir minēta menca, es šoreiz gatavoju zandartu, vārdu sakot, brīva izvēle),
2) šampinjonus,
3) kokosriekstu pienu,
4) sāli, piparus, eļļu cepšanai.
DARU TĀ
Zivs fileju apcepu eļļā, uzberu sāli, piparus. Izceptos gabaliņus salieku siltumizturīgā traukā.
Pirms ņemu šampinjonus, apcepu sīpolus, bet receptē tā nav minēts. Šampinjonus pārgriežu uz pusēm vai sīkāk, apcepu, beigās pārleju ar kokosriekstu pienu.
Šampinjonu/kokosriekstu mērci pārleju pāri zivīm, lieku cepeškrāsnī 200 grādos uz 10 minūtēm.
Komentāri
Pa manam - sēnes + sipoli + sviests un atseviški zivs ar kokospienu.
Respektīvi - jautājums - vai šis ēdiens ir garšīgs? Nu patiešām garšigs, ko vērts atkārtot un gatavot?
Pārējais, manuprāt, iet kopā ideāli! Nevienai no sastāvdaļām nav tāda ļoti specifiska un uzbāzīga garša, tādēļ, man šķiet, viss iet kopā, nenomāc viens otru, bet papildina...
Aizmirsu piemetināt, avots- www.apollo.lv recepšu labas, bet krietni sen atpakaļ
mērces daudzums šajā porcijā paredzēts 2 porcijām :) :) nu vai man jāatklāj visi fotografēšanas knifi un apsvērumi!? :) :) :)
oma
Nopirku mencas fileju, klāt uzvārīju pilngraudu rīsus, viss kopā sanāca ļoti garšīgi! Es arī gatavoju bez sīpoliem, jo tie piedod specifisku garšu un aromātu, kas manā skatījumā pārāk nomāktu pārējo sastāvdaļu nianses :)
Un izmantoju lieso - 6% kokosriekstu pienu.
Garšas ļoti labi iet kopā, tiešām nav nekas dīvains! Zivs sanāca ļoti maiga un sulīga!
Gaidu nākamo interesanto recepti!
klau, mūžu dzīvo, mūžu mācies, es nemaz nezināju, ka ir liess un trekns koksriekstu piens... Paldies atkal par to, turpmāk pievērsīšu uzmanību!
Bet zivtiņa tiešām izdevās lieliska :))