Cepta vista ar tomātiem, mocarellu un baziliku
Recepte publicēta žurnāla Shape 2009.gada jūnija numurā.
Vajadzēs-
1) 500 g vistas filejas,
2) 250 g mocarellas siera,
3) 4 nelielus tomātus,
4) pāris ēdamkarotes eļļas,
5) sāli un svaigi maltus melnos piparus,
6) 3 vai 4 tējkarotes bazilika pesto mērces,
7) vairākas svaiga bazilika lapiņas, ja ir pieejamas.
DARU TĀ
Vistas fileju sagriežu nelielos, iegarenos gabaliņos. Mocarellu notecinu un sagriežu šķēlītēs. 2 tomātus sagriežu šķēlītēs, pārējos- gabaliņos.
Pannā sakarsēju eļļu un apcepu vistas gabaliņus. Uzkaisu sāli un piparus. Vistu cepu kādas 4 minūtes no abām pusēm. Pannā iemaisu pesto mērci.
Uz vistas gabaliņiem lieku tomātu un siera šķēlītes. Pārējos tomātu gabaliņus ieberu pannā. Uzlieku vāku un cepu vēl apmēram minūtes 7-10. Kad gatavs, pārkaisu ar bazilika lapiņām.
Man garšoja. Vistas fileja bija ļoti sulīga. Varbūt, ka nevajadzēja likt to tomāta daļu, ko bija jāsagriež gabaliņos un jāliek pannā pie mērces, jo mērces sanāca ļoti daudz. Bazilika lapiņas manā gadījumā nebija svaigas, bet no saldētavas, jo rudenī tādas daudz sasaldēju. Labu apetīti!
Vajadzēs-
1) 500 g vistas filejas,
2) 250 g mocarellas siera,
3) 4 nelielus tomātus,
4) pāris ēdamkarotes eļļas,
5) sāli un svaigi maltus melnos piparus,
6) 3 vai 4 tējkarotes bazilika pesto mērces,
7) vairākas svaiga bazilika lapiņas, ja ir pieejamas.
DARU TĀ
Vistas fileju sagriežu nelielos, iegarenos gabaliņos. Mocarellu notecinu un sagriežu šķēlītēs. 2 tomātus sagriežu šķēlītēs, pārējos- gabaliņos.
Pannā sakarsēju eļļu un apcepu vistas gabaliņus. Uzkaisu sāli un piparus. Vistu cepu kādas 4 minūtes no abām pusēm. Pannā iemaisu pesto mērci.
Uz vistas gabaliņiem lieku tomātu un siera šķēlītes. Pārējos tomātu gabaliņus ieberu pannā. Uzlieku vāku un cepu vēl apmēram minūtes 7-10. Kad gatavs, pārkaisu ar bazilika lapiņām.
Man garšoja. Vistas fileja bija ļoti sulīga. Varbūt, ka nevajadzēja likt to tomāta daļu, ko bija jāsagriež gabaliņos un jāliek pannā pie mērces, jo mērces sanāca ļoti daudz. Bazilika lapiņas manā gadījumā nebija svaigas, bet no saldētavas, jo rudenī tādas daudz sasaldēju. Labu apetīti!
Komentāri
Tik gardi izskatās...
labi, piedomāšu pie šīs tēmas :) :)
Šito dotību man nav, es tikai labprāt nobaudu, ko citi gatavo :)))
Aizmiršana, ka kaut kas ir uz plīts, kā reizi ir biežākais iemesls, nemācēšana ir nākamais un negribēšana gatavot jau komplektā abiem iepriekš minētajiem ir radījusi situāciju, ka mūsmājās gatavo vīrieši (pašlaik vīrs apmāca dēlu, lai māmiņa badā nenomirtu :D)
ir skaidrs, kāds ēdiens šonedēļ taps izmēģināts mūsmājās :)
Tikai mazliet sasmējos, mana pēdējā publicētā recepte bija liķieris, ieraudzīju Tavu komentāru un domāju, vai tiešām liķieri pasniedza ar makaroniem! :DDDD
Man arī šī recepte patīk ar savu vienkāršību un mazo laika patēriņu!
Vēlreiz paldies, ka padalījies iespaidos! :)
Šis tagad būs viens no maniem topa ēdieniem.