Šokolādes saldais ar Ricotta siera krēmu
Jo ilgāk dzīvoju, jo labāk tieku galā ar bailēm kļūdīties. Atceros skolā, kad skolotāja uzdeva kādu jautājumu, es parasti zināju atbildi, bet nekad necēlu roku, jo... ja nu es kļūdos! :)
Agrāk nekad negatavoju ko neparastu vai jaunu, ja nebiju izmeklējusies 5 pavārgrāmatās! :)
Agrāk nekad negatavoju ko neparastu vai jaunu, ja nebiju izmeklējusies 5 pavārgrāmatās! :)
Tagad daru tā- sēžu ar bērnu (vakar) Čili picā un šķirstu desertu piedāvājumu, ieraugu saldo ēdienu, palasu no kā tas gatavots, šodien eju uz veikalu, sapērku nepieciešamo un uz priekšu!
Vajadzēs-
Vajadzēs-
1) 1 paciņu cepumus ''Selga'',
2) valriekstus,
3) melnās plūmes,
4) nedaudz kakao,
5) sviestu,
6) sieru Ricotta,
7) cukuru pēc garšas,
8) rīvētu šokolādi,
9) saldo krējumu,
10) želatīnu.
Cepumus sasmalcinu, pieberu klāt nelielu saujiņu valriekstus un sīki sagrieztas 8 melnās plūmes. Izkausēju un pieleju klāt aptuveni 130 gramus sviesta un pēc garšas kakao. No sviesta daudzuma atkarīgs ne tikai kaloriju skaits, bet arī tas, kā turēsies kopā saldā ēdiena pamatiņš. Ja sviesta par maz, tad būs drupans. Man bija tāds uz robežas, jo negribējās ļoti treknu.2) valriekstus,
3) melnās plūmes,
4) nedaudz kakao,
5) sviestu,
6) sieru Ricotta,
7) cukuru pēc garšas,
8) rīvētu šokolādi,
9) saldo krējumu,
10) želatīnu.
Izlīdzina masu uz kāda trauka vai kūku formas. Es to darīju vienkārši uz cepamā papīra.
Tādu satītu arī ielieku ledusskapī, lai sacietē.
Ricotta sieru nedaudz saputoju ar cukuru pēc garšas. Kad saprotu, ka krēma ir mazāk, nekā es to vēlētos, mazliet pieleju saldo krējumu un vēl nedaudz saputoju ar mikseri. Pieleju klāt uzbriedinātu un izkausētu želatīnu. To lietoju apmāram 3 gramus uz 100 gramiem šķidruma. Šajā gadījumā ņemu kādus 10 gramus. Pieberu klāt sarīvētu šokolādi. Lieku ledusskapī uz neilgu laiku.
Sagriežu pamatnītēm masu kvadrātiņos un uzlieku pa virsu krēmu, pārberu ar rīvētu šokolādi.
Kā jau teicu- visas sastāvdaļas ir variējamas un to daudzums atkarīgs no jūsu garšas kārpiņām :) :).
Komentāri
Trakākais, ka mājās ir arī iemesls pamēģināšanai - "Selgas" cepumi. Vai tiešām būs jādodas uz veikalu pēc maskarpones un saldā krējuma?!
Paldies! Tas jau bija taisīts domājot par Tavu sieramāniju! :) :)
Būs vēl viens labs ēdiens, ko nomēģināt :)
Anna
Paldies, Anonīms Anna, šoreiz bilde nav nobojājusi iespaidu par ēdienu! :) :) :) Bet fotoaparāta iespējas joprojām apgūstu! :)
oma nogaršoja un ir sajūsmā