Biezpiena kēksiņi

Šodien gribēju rakstīt par jauniem dūraiņiem un pastāstīt, ko labu atradu grāmatā ''Adīti cimdi. Dūraiņi. Pirkstaiņi'', bet... bildes ir sanākušas tik nejēdzīgas, ka neuzdrošinos jums tādas atrādīt. Par to rīt.

Te ļoti vienkārša biezpiena kēksu recepte. Atrasta žurnālā ''Škola gastronoma. Koļekcija receptov. Keksi'' 2009.gada janvāra numurā. Šī ir manu bērnu iecienīta recepte. Un ne tāpēc, ka tās sastāvā būtu kas īpašs. Nē, bērnu acīs šī recepte ir īpaša, jo kēksiņi tiek cepti atsevišķās mazajās kēksu formiņās :) :). Un tas viņiem liekas kaut kas unikāls! Tas papīrīša noņemšanas rituāls! :) :)

Vajadzēs-

1) 200 gr biezpiena,
2) 200 gr cukura,
3) 200 gr miltus,
4) 150 gr sviestu,
5) 3 olas,
6) 1 tējkar. cepamo pulveri,
7) 4 ēdamkar. rozīnes.


DARU TĀ

Izkausēju sviestu. Sakuļu olas ar cukuru un pievienoju biezpienu, sviestu un cepamo pulveri. Miltus izsijāju un pakāpeniski pievienoju biezpiena masai. Pievienoju rozīnes.

Iesildu cepeškrāsni. Papīra formiņas izlieku uz cepamās pannas un iepildu tajās kēksu mīklu. Jācep aptuveni 20 minūtes 180 grādu temperatūrā (es cepu nedaudz karstākā temperatūrā).

Mums vislabāk garšo vēl nedaudz silti. Jāpiezīmē, ka biezpiena garša šajos kēksiņos nav noteicošā. Ja grib izteiktu biezpiena garšu, tad noteikti jāmeklē recepte, kurā ir vairāk biezpiena un mazāk visu pārējo sastāvdaļu.

Komentāri

Inese teica…
baigais malacis, ka tu tā lutini savu ģimeni. Manējie arī būtu sajūsmā, ja es tā šmorētu un ceptu, bet nu nav manī tās gatavošanas dzirkstelītes un tāpēc arī īsti nesanāk :(
Anna teica…
Mūsmājās arī iecienīti ir mazkeksiņi tieši papīra groziņu dēļ...un ja vēl tiek ceti mannas keksiņ-mmmm...Gaspažiņai īpaši maģiski šķiet, ka nevajag pievienot miltus, tikai mannu vien.
Aija Elliņa teica…
Inese, gan jau nav nemaz tik traki! mana māmiņa arī uzskata, ka viņai nesanāk... bet nu zini, badā vēl neviens nav nomiris un visi staigā tīri paēduši! :) :)

Redzi, Anna, kas tur tajos papīrīšos tāds ir, ka bērniem tā patīk? :) :) :)
Anonīms teica…
biju un ēdu, bija lieliski, jā Inesīt, man AIJAS mammai arī ir problēmas ar cepšanu, stresoju un ļoti turos pie receptes, nekas izcils nesanāk, AIJUKS ir baigais malacītis
Irēna teica…
izlutināsi savus vīriešus...
Aija Elliņa teica…
nu šito vismaz mazie vīriņi ēd... to, kas pārāk ''izsmalcināts'' viņi nemaz nelieto :) :) :) Te jau vēl ir jātrāpa, kurš ko ēd! :) TIEŠĀM IZLAIDUŠIES!!! :) :) :)