Motormuzejā

Vakar ar bērniem bijām Rīgas Motormuzejā. Kristians gan gribēja braukt uz muzeju ''kur īstas gleznas gar sienām sakārtas'', bet mazais bērns sāka čīkstēt, ka grib uz mašīnu muzeju un lielākais teica, ka varot piekāpties!

Muzejā viss kā vienmēr- laipnas darbinieces, spožas mašīnas un iespēja pasapņot, ka varētu izbraukt skaistā kleitā un smalkās kurpītēs kādā izbraukumā. Piemēram ar šo BMW-

Vai arī aizdomāties par to, ka kāda mašīna ir ražota tad, kad mana nu jau 91 gadīgajā oma vē nebija dzimusi.

Un vēl vairāk- izrādās, ka tā ir Līzija, kas ir kā izkāpusi no multfilmas Vāģi- re, kas rakstīts šīs mašīnas informācijā!

Var pabrīnīties par spošo OSCaru, kas joņojis pa Dakāras tuksnesi, bet būvēts tepat tuvumā- Ogrē, to izdarījuši 7 cilvēki 8 mēnešu laikā!

Ir atvērusies arī vēl viena izstāžu zāle, kurā ir izlikti apskatei daži padomjlaiku mašīnbūves sasniegumi un kara laiku motocikli un džipi.

Vēl pamatīgāku iedziļināšanos izstādē iztraucē mazā bērna dīkšana, ka viņš grib ēst un mums nekas cits neatliek, kā dodies Motormuzeja kafejnīcas virzienā. Tur trijatā par 4 Ls paēdam kārtīgu mājas maltīti jeb kompleksās pusdienas- ņemam divas uz trijiem, mums pat atnes pa ekstra šķīvītim un zupa jau uzreiz ir salieta 3 šķīvīšos.

Kafejnīcas saimniece droši vien padomā, ka esam kaut kādi izsalkuši nabadziņi, kas braukuši tālu ceļu (bet tā jau arī ir!), jo apēdam visu līdz pēdējai pilītei un drupatiņai : D. Kristians paziņo, ka nekad neko tik garšīgu nav ēdis! :)))))) Saimniece vēl nosaka- nu redz, cik labi, visi paēduši un mamma mazliet atpūtusies... laikam jau izskatos pēc tādas, kurai mazliet jāatpūšas! :)))))

Atpakaļceļā iekāpjam 15. autobusā, kura maršruts ir Jugla 3- Dārziņi, pa ceļam saprotam, ka dzelzceļa staciju mums neredzēt, toties izkāpjam tieši tādā pieturā, kurā pa taisno var pārsēsties Salaspils autobusā. Nepilna pusstunda un esam mājās!




Motormuzejs noteikti ir laba vieta, kur atgriezties vēl!

Komentāri

Anna teica…
O, sen te neesmu bijusi! Paldies, ka ļāvi ielūkoties.
Aija Elliņa teica…
Vērts kādreiz aizbraukt! :)
Anonīms teica…
mazie malacīši, ko te lai saka, pateicoties tādai māmiņai, kas domā ne tikai par savām interesēm. Puišiem izbraukums uz lielpilsētu un garšīgas pusdienas, jauni iespaidi.
oma
Aija Elliņa teica…
Man jau arī pašai patīk Motormuzejā :D
Inga teica…
:))) Jauka ekskursija Jums bijusi! Mašīnas riktīgi pa smuko! :))))
Atceros, reiz Motormuzejā puiki bija uzaicināti uz dzimšanas dienas svinībām, pēc tam mēnesi vēl dzirdēju atskaņas un tekstiņu - aizbrauksim vēlreiz nākamnedēļ, ja? :D
Tiešām feins muzejs, it sevišķi zēnu mazajām sirsniņām! :))) Kaut gan, domāju, ka arī meitēniem patīk:)))
Aija Elliņa teica…
Vai, cik jauki, pat uz dzimšanas dienas svinībām!?
Muzejā arī bariņš tīņu bija, gan puiši, gan meitenes, tā, ka visiem dzimumiem un vecuma grupām labs pasākums! :)
Anonīms teica…
uz motormuzeju bijāt jaunajos dūraiņos?
Irēna teica…
Jā, paldies par ieskatu!!
Inga teica…
Jā, Aija - muzejā ir iespēja nosvinēt kādus svētkus!:))) Puiki bija sajūsmā:))) Bija padomāts par spēlēm, dažādām aktivitātēm, manuprāt arī ēdināšana bija uz vietas, tas gan bija pirms gadiem trim, četriem, virs precīzi neatceros.