Sausās brokastis. Mājās gatavotas
Reiz noskatījusies no Anitas Ķirbja granolas recepti, joprojām turpinu eksperimentēt. Un es jums teikšu, vēl nav apnicis! Rezultātā iegūstamas smaržīgas, garšīgas sausās brokastis- tieši tik saldas, cik saldas es gribu un tieši ar tādām piedevām, kā pati vēlos! Sastāvdaļas var mainīt katrs pēc savas gaumes un iespējām.
Šoreiz daru tā- ņemu nepilnu paku pilngraudu auzu pārslas un ar rokām uzmanīgi sajaucu ar aptuveni 100 gramiem ābolu biezeņa, 1 ēdamkaroti medus, 1 ēdamkaroti vīnogu kauliņu eļļas, 2 ēdamkarotēm brūnā cukura, 1 tējkaroti kanēļa, šķipsnu sāls un ķirbja sēklām, mandeļu skaidiņām. Iegūto maisījumu lieku cepeškrāsnī un, ik pa laikam apmaisot, cepu, kamēr tas paliek viegli brūns un māja piepildās ar dievīgu smaržu.
Jau izceptam maisījumam pievienoju sīki sagrieztas kaltētas aprikozes. Visu samaisu.
Diena var sākties jauki un garšīgi!
Šoreiz daru tā- ņemu nepilnu paku pilngraudu auzu pārslas un ar rokām uzmanīgi sajaucu ar aptuveni 100 gramiem ābolu biezeņa, 1 ēdamkaroti medus, 1 ēdamkaroti vīnogu kauliņu eļļas, 2 ēdamkarotēm brūnā cukura, 1 tējkaroti kanēļa, šķipsnu sāls un ķirbja sēklām, mandeļu skaidiņām. Iegūto maisījumu lieku cepeškrāsnī un, ik pa laikam apmaisot, cepu, kamēr tas paliek viegli brūns un māja piepildās ar dievīgu smaržu.
Jau izceptam maisījumam pievienoju sīki sagrieztas kaltētas aprikozes. Visu samaisu.
Diena var sākties jauki un garšīgi!
Komentāri
Diāna, ja būtu rozīnes, noteikti piedegtu... es vienkārši domāju, ja kaut ko var ēst tāpat (žāvētus augļus), tad jau nav vajdzības tos vēl atsevišķi kaltēt cepeškrāsnī... Tāpēc pievienoju biegās.
Jā, Laumiņa, ir tāds kārdinājums apliet ar kādu saldu jogurtu un notiesāt kā saldo ēdienu! :)))))